Biografie

De op Aruba geboren Amado is in 2012 afgestudeerd aan de Herman Brood Academie in zang. In die tijd heeft hij in vier verschillende bands gezeten en met deze bands intensief rondgetoerd door Nederland en België. 

Sinds 2015 is Amado solo als popmuzikant verder gegaan, dit resulteerde in een eigen geschreven en gecomponeerd album geheten: 'Falling From The Sky'. Grote inspiratiebronnen zijn onder andere Kurt Vile, Jack Savoretti, Kings of Leon en Rival Sons.

Met zijn soloprogramma bestaande uit een set van 30-45 minuten, heeft hij al vele optredens gegeven door heel Nederland. In 2015 deed hij 60 optredens met zijn 'Falling from the Sky' tour. In 2016 deed hij 105 optredens met zijn 'Awaken' tour, die was aangevuld met nieuwe songs en enkele covers.

Album "Falling from the Sky"

Amado's album bevat 10 nummers, die invloeden van rockbands zoals Nirvana en Oasis combineren met zachte popmuziek zoals die van Elliott Smith en Nick Drake. 

Amado heeft een dromerige stem die je meevoert naar een andere wereld. Zo is Sold my Soul gebaseerd op het levensverhaal van een drugsverslaafde en gaat Country over het conservatieve Polen, waar zijn vriendin vandaan komt. Daarnaast is Amado een idealist: Where is the Love schreef hij voor de dieren wiens positie zeer kwetsbaar is. Your Love en Falling from the Sky gaan over zijn grote liefde Armanda, Amado is namelijk een echte romanticus. 

Het album is te beluisteren via SoundCloud.